Coaching en Psychotherapie

Sjoerd Elsinga
Kampingerhof 3
8431 AS Oosterwolde

Telefoon: 0516 - 51 29 88
Mobiel: 06 - 51 59 33 05
E-mail: info@sjoerdelsinga.nl
U bent nu hier: Home » Psychotherapie

Psychotherapie

Kortdurende psychotherapie

Psychische klachten veroorzaken veel leed, narigheid en slapeloze nachten. Het gevolg daarvan is vaak verdriet, onzekerheid en slecht functioneren. Problemen en trauma’s uit het verleden kunnen plotseling naar boven komen waar je geen raad mee weet. Maar ook als je slachtoffer bent van pesterijen, overbelasting of gevoelens van minderwaardigheid kent, is psychotherapie voor jou een uitkomst.

Mensen ervaren een gevoel van vrijheid en rust wanneer ze in behandeling zijn maar vinden het ook bijzonder leerzaam. Op bewust en onbewust niveau wordt er gewerkt aan herstel en persoonlijke groei. Mensen leren zichzelf beter kennen, krijgen weer grip op hun eigen leven en voelen zich actief betrokken bij het proces. Ze staan weer in hun eigen kracht. Autonoom en onafhankelijk.

Psychotherapie is oplossingsgericht waarbij de cliënt actief betrokken is. Emotionele ladingen die naar boven komen kunnen worden verwerkt en helpen bij het herstel.
In de begeleiding heb ik speciale aandacht voor de cliënt, zijn gevoelens en zijn emoties. Daarbij hou ik rekening met zijn levensgeschiedenis, levensvragen en spiritualiteit.

Gemiddeld zijn 5 tot 10 sessies nodig voor psychotherapie. Dat is afhankelijk van de hulpvraag.

Intakegesprek

Het eerste gesprek is een intakegesprek. We bespreken jouw hulpvraag, de behandelmogelijkheden en het aantal afspraken. Je maakt kennis met mijn werkwijze en krijgt antwoord op jouw vragen.

Vergoeding

De meeste zorgverzekeraars vergoedt de therapie gedeeltelijk, mits je een aanvullende verzekering hebt. Informeer bij jouw zorgverzekeraar of je hiervoor in aanmerking komt. Informeer ook eens bij jouw werkgever, want een aantal werkgevers vergoedt (een deel) van de kosten.

Meer weten?

Bel 0516 - 51 29 88 of 06 - 51 59 33 05 of mail naar info@sjoerdelsinga.nl.